Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέες διαδηλώσεις εναντίον του NATO σήμερα στην Ταλοκάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, την επόμενη μέρα μιας παρόμοιας κινητοποίησης στην οποία βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι, ανέφεραν οι επαρχιακές αρχές στη Ταχάρ.

«Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαγιάζ Μοχάμαντ Ταουχίντι, εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας. «Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών με νερό υπό πίεση για να τους διαλύσει», πρόσθεσε.

Μια ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα κι έβαλε φωτιά σε μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να πυροβολήσει στον αέρα για να αποκρούσει τους δράστες, υποστήριξε ακόμα.

«Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, και η φωτιά κατασβέστηκε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει πώς τραυματίστηκαν οι διαδηλωτές.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 80 τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ταλοκάν μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για μια επιχείρηση του NATO κατά την οποία βρήκαν το θάνατο δύο άνδρες και δύο γυναίκες.