Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν στην καταστολή της συριακής εξέγερσης λαμβάνοντας «πρόσθετα μέτρα» τις επόμενες ημέρες, εάν η Δαμασκός δεν αλλάξει τη στάση της, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

«Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα τις επόμενες ημέρες», είπε η Κλίντον, τονίζοντας ότι συμφωνεί με την Άστον, η οποία δήλωσε ότι ήρθε ο καιρός για να κάνει αλλαγές η Συρία.
Η Άστον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πήγε στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει «τι μπορούμε να κάνουμε». «Είναι εξαιρετικά επείγον να δράσει η συριακή κυβέρνηση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η διεθνής κοινότητα «θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες» που έχει.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει εδώ και αρκετές ημέρες ότι αναζητούν ένα τρόπο για να ασκήσουν πιέσεις στο συριακό καθεστώς. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, είπε από το Παρίσι ότι «σχηματίζεται» στον ΟΗΕ η απαιτούμενη πλειοψηφία προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει με ψήφισμά του την καταστολή της εξέγερσης.