Πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο της περιοχής Σουλεϊμανίγια, στο βόρειο Ιράκ στοίχισε τη ζωή σε τριάντα ανθρώπους. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δεκατέσσερις ξένοι ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Από την πυρκαγιά το ξενοδοχείο καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Έχουμε παραλάβει 30 πτώματα, μεταξύ των οποίων 14 ξένων, και 22 άνθρωποι εξακολουθούν ακόμη να νοσηλεύονται. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν θα έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες και τα προξενεία προκειμένου να αναγνωριστούν επίσημα τα ξένα θύματα, γιατί πολλά διαβατήρια απανθρακώθηκαν στην πυρκαγιά», εξήγησε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ρικότ Χάμα Ρασίντ.

«Ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της πολιτικής άμυνας της πόλης, ο συνταγματάρχης Αζάρ Μπακρ, είχε δηλώσει προηγουμένως πως η πλειοψηφία πέθανε από ασφυξία. Είχε κάνει λόγο για 42 τραυματίες, μεταξύ των οποίων επτά πυροσβέστες.

Μεταξύ των ξένων είναι υπήκοοι της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, των Φιλιππίνων, του Μπανγκλαντές, της Καμπότζης, της Σρι Λάνκα, του Ισημερινού, της Νότιας Αφρικής, της Βενεζουέλας και του Λιβάνου, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση του νοσοκομείου. Δύο από τα ξένα θύματα ήταν γυναίκες.