Πάνω από 350 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην διάρκεια διαδήλωσης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο για την επέτειο της Νάκμπα, του εκτοπισμού των παλαιστινίων το 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA σήμερα.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου το βράδυ της Κυριακής. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους αναγκάσουν να υποχωρήσουν αφού οι διαδηλωτές πέρασαν ένα οδόφραγμα μπροστά από την πρεσβεία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο στρατός συνέλαβε 186 ανθρώπους, μετέδωσε το MENA.

«Οι τραυματισμοί ποικίλουν, από αναπνευστικά προβλήματα και εκδορές ως ελαφριά τραύματα που προκλήθηκαν από τα σπρωξίματα», είπε ο Άμπντελ Χαμίντ Αμπάζα, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το MENA μετέδωσε ότι 353 άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από την πρεσβεία, εκ των οποίων οι 45 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Ο στρατός, που έχει αναλάβει την μεταβατική διακυβέρνηση της Αιγύπτου, δέχεται πιέσεις να υιοθετήσει μια πιο φιλοπαλαιστινιακή στάση μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.

Πολλοί αιγύπτιοι θεωρούσαν τον Μουμπάρακ, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, ενδοτικό έναντι του Ισραήλ και θέλουν η νέα κυβέρνηση να έχει διαφορετική στάση.