Σε τρομοκρατική οργάνωση πιθανολογείται ότι ανήκουν έξι άνθρωποι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν επίσημα στη Φλόριντα ότι προσέφεραν οικονομική στήριξη στους Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας ιμάμης του Μαϊάμι, 76 ετών, ο Αφίζ Μουχάμεντ Σερ Αλι Χαν, αμερικανός πολίτης, συνελήφθη καθώς και οι δύο γιοι του, ο Ιρφάν Χαν, 37 ετών και Ιζάρ Χαν, 24 ετών, οι οποίοι επίσης ζουν στη Φλόριντα και είναι πολίτες των ΗΠΑ. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ζουν στο Πακιστάν και είναι σήμερα ελεύθεροι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται η κόρη και ένας εγγονός του ιμάμη του Μαϊάμι.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για συνωμοσία για την παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση για τη διάπραξη εγκλημάτων και φόνων.

Συγκεκριμένα η αμερικανική δικαιοσύνη τους κατηγορεί για την είσπραξη χρημάτων από υποστηρικτές των πακιστανών Ταλιμπάν στις ΗΠΑ, τα οποία μετέφεραν στο Πακιστάν. Τα χρήματα αυτά είχαν ως προορισμό την αγορά όπλων και τη χορήγηση βοήθειας σε πακιστανούς Ταλιμπάν και τις οικογένειες τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τρομοκρατική οργάνωση θεωρούνται οι πακιστανοί Ταλιμπάν στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2010, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι ιδίως για την επίθεση που σκότωσε επτά πράκτορες της CIA, το Δεκέμβριο του 2009.