«Κάτω από τη μύτη» των μυστικών υπηρεσιών ζούσε για αρκετά χρόνια ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με μία από τις χήρες του, η οποία συνελήφθη στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης της περασμένης Κυριακής, ο Οσάμα εγκατέλειψε τις περιοχές των φυλών στα πακιστανο-αφγανικά σύνορα το 2003 και εγκαταστάθηκε στο χωριό Τσακ Σαχ Μοχάμαντ στην επαρχία Χαριπούρ του Πακιστάν.

Η 29χρονη Αμάλ Αχμεντ Αμπντουλφατάχ, η πέμπτη και νεότερη σύζυγος του μπιν Λάντεν, είπε στους ανακριτές ότι αφού έζησαν 2,5 χρόνια στο χωριό Τσακ Σαχ Μοχάμαντ, μετακόμισαν στο Αμποταμπάντ, στο σπίτι όπου σκοτώθηκε τελικά ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Η Αμάλ, η οποία φέρεται ότι παντρεύτηκε τον Μπιν Λάντεν δύο χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την αμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του συζύγου της.

Είπε στους ανακριτές ότι όταν άκουσε τους πυροβολισμούς πήγε με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην κρεβατοκάμαρα και έσβησαν τα φώτα. Προτού ο Μπιν Λάντεν προλάβει να πιάσει το Καλάσνικοφ του, οι αμερικανοί κομάντος μπήκαν στο δωμάτιο και τον σκότωσαν.

Η Αμάλ τραυματίστηκε από μία σφαίρα στο μηρό και συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο συζύγους του ηγέτη της αλ Κάιντα. Από το σπίτι απομακρύνθηκαν επίσης αρκετά εγγόνια του μπιν Λάντεν, ο 5χρονος γιος του και η 22χρονη κόρη του.

Η μόνη γυναίκα που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση φέρεται να ήταν νύφη του ηγέτη της αλ Κάιντα. Όσον αφορά την ταυτότητα του γιου του που σκοτώθηκε στην αμερικανική επιχείρηση υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την τρομοκρατία, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για τον Χάμζα Μπιν Λάντεν, τον μεγαλύτερο γιο του. Όμως σύμφωνα με πακιστανική εφημερίδα, πρόκειται για τον Χάλιντ Μπιν Λάντεν.