Για την ποιότητα και την αντικειμενική κάλυψη των κινημάτων αμφισβήτησης της Μέσης Ανατολής τιμήθηκε το αγγλόφωνο παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera. Στην υπηρεσία δόθηκε το σχολής δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1958 και έχει απονεμηθεί κατά το παρελθόν σε θρυλικές προσωπικότητες της αμερικανικής τηελόρασης, όπως ο παρουσιαστής του CBS Ουόλτερ Κρόνκαϊτ.

Η αγγλόφωνη υπηρεσία λειτουργεί από το 2006 και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πρόσφατα επαινώντας την ότι το γεγονός ότι η ακροαματικότητά της αυξάνεται στις ΗΠΑ οφείλεται στο ότι το δίκτυο «μεταδίδει αληθινές πληροφορίες 24 ώρες στο 24ωρο και όχι εκατομμύρια διαφημίσεις και συζητήσεις μεταξύ σχολιαστών, αυτό που κάνουμε στα δικά μας τηλεοπικά δίτυα και που δεν μάς προσφέρουν ιδιαίτερη ενημέρωση και ακόμη λιγότερη στους ξένους».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους Ντέιβιντ Ράμσφελντ είχε κάποτε επικρίνει την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ από το Al Jazeera χαρακτηρίζοντάς τη διαστρεβλωτική, ανακριβή και απαράδεκτη.