Σε ποινές φυλάκισης από δύο έως πέντε έτη καταδίκασε δικαστήριο του Σουδάν τρεις δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Ray al-Saab (η γνώμη του λαού), ανάμεσα στους οποίους και ο υποδιευθυντής, επειδή δημοσίευσαν «εσφαλμένα» άρθρα, ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους.

Οι σουδανικές αρχές είχαν αναστείλει στα μέσα Μαΐου την κυκλοφορία αυτής της εφημερίδας του αντιπολιτευόμενου ισλαμιστή Χάσαν αλ-Τουραμπί, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε ανοικτή σύγκρουση με τον πρόεδρο Όμαρ ελ-Μπεσίρ.
Οι αρχές είχαν επίσης συλλάβει τέσσερις δημοσιογράφους της εν λόγω εφημερίδας τους οποίους κατηγόρησαν ότι δημοσίευσαν και πάλι… εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με τη λαϊκή υποστήριξη προς τον πρόεδρο Μπεσίρ, νικητή των εκλογών του Απριλίου, και σχετικά με την παρουσία στο Σουδάν ενός εργοστασίου που παράγει όπλα για το Ιράν και για το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.

Ο Αμπού Ζαρ Άλι αλ-Αλάμιν, υποδιευθυντής της εφημερίδας Ray al-Shaab, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, οι συντάκτες Ασράφ Αμπντελαζίζ και Ταχίρ Αμπού Τζαουχάρα σε δύο έτη, ενώ ο τέταρτος δημοσιογράφος, ο Ραμαντάν Μαχτζούμπ, απελευθερώθηκε.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.