Δύο συλλήψεις για υποκλοπές προσωπικοτήτων

Το σκάνδαλο στη Βρετανία αποκαλύφθηκε πριν από 6 χρόνια


ΚΟΣΜΟΣ
4:51
06/04/2011
Δύο συλλήψεις για υποκλοπές προσωπικοτήτων
loading

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά την έρευνα για το σκάνδαλο υποκλοπών προσωπικοτήτων από την εφημερίδα News of the World, το μεγαλύτερο ταμπλόιντ της Βρετανίας, η οποία ανήκει στο μεγιστάνα του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ.

«Δύο άνδρες ηλικίες 50 και 42 ετών συνελήφθησαν αφού παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου», ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian πρόκειται για τον Ίαν Έντμονσον, έναν αρχισυντάκτη της News of the World ο οποίος είχε απολυθεί τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι είχε πάρει μέρος στις τηλεφωνικές υποκλοπές χιλιάδων προσωπικοτήτων. Ο άλλος συλληφθείς είναι ο Νέβιλ Θέρμπερκ, ρεπόρτερ της ίδια εφημερίδας, σύμφωνα πάντα με την Guardian.

Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ξέσπασε το Νοέμβριο του 2005. Η News of the World κατηγορείται ότι υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών καθώς και διασημοτήτων.

Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης παραιτήθηκε τον Ιανουάριο ο Άντι Κόλσον διευθυντής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το 2007 φυλακίστηκε ο συντάκτης της εφημερίδας που ήταν υπεύθυνος για το βασιλικό ρεπορτάζ.

Η News of the World διαβεβαίωσε ότι υποκλοπές δεν έγιναν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως πρώην υπάλληλοί της δηλώνουν ότι επρόκειτο για μία διαδεδομένη πρακτική.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει