Οι εξεγερμένοι στη Μιζουράτα, πόλη ανατολικά της Τρίπολης, ζήτησαν εκ νέου την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας για να πετύχουν το στόχο τους κατά των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι που εδώ και ημέρες βομβαρδίζουν την πόλη.

«Οι δυνάμεις του Καντάφι δεν σταματούν τους ανελέητους βομβαρδισμούς κατά της πόλης και τα θύματα όλο και αυξάνουν. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ , αποστολή των οποίων είναι η προστασία των πολιτών, δεν εποπτεύουν την περιοχή μας» ανέφερε εκπρόσωπος των εξεγερμένων που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Κρατάμε καλά. Διεξάγουμε καθημερινά ένα σκληρό αγώνα. Αλλά για πόσο καιρό;» αναρωτήθηκε εκφράζοντας παράλληλα και μια απογοήτευση.

«Είναι περίεργο. Έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι ο πληθυσμός φοβάται πως η πόλη θα πέσει στα χέρια των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων αναφέρθηκε στις περίπου 12 χιλιάδες οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Μιζουράτα και είναι πια στους δρόμους αυξάνοντας έτσι το ανθρωπιστικό πρόβλημα στη Λιβύη.