Οι μετέχοντες στη σύνοδο του Λονδίνου με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι συμφώνησαν σήμερα ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ότου ο Λίβυος ηγέτης συμμορφωθεί με όλα όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι μετέχοντες συμφώνησαν επίσης για την σύσταση μιας ομάδας επαφής που θα συντονίζει τις πολιτικές προσπάθειες και ανέφεραν ότι το αραβικό κράτος του Κατάρ συμφώνησε να μετάσχει στην πρώτη σύνοδο του σώματος αυτού το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης συμφώνησαν να σχηματιστεί μια πολιτική «ομάδα επαφής» για τη Λιβύη, της οποίας η επόμενη σύνοδος θα γίνει στο Κατάρ, αναφέρεται στο τελικό της ανακοινωθέν, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη συμφώνησαν να συστήσουν Ομάδα επαφής για τη Λιβύη. Το Κατάρ συμφώνησε να συγκαλέσει την πρώτη σύνοδο της Ομάδας το συντομότερο δυνατόν», αναφέρουν οι συμμετέχοντες στο τελικό τους ανακοινωθέν.

Το Κατάρ είναι η μία από τις δύο αραβικές χώρες -μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Εκπροσωπείται στη σύνοδο του Λονδίνου από τον πρωθυπουργό, Σεΐχη Χάμαντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι.