Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έδωσε μία συνέντευξη μιλώντας εφ’ όλης της ύλης σε μία καθημερινή κουβανική εκπομπή που ονομάζεται «Mesa Redondo». Ο πρώην ηγέτης της Κούβας από το 2006 απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί.

Η συνέντευξη έγινε σε άγνωστο μέρος, διήρκεσε μία ώρα και ο Φιντέλ φαινόταν μία χαρά. Μίλησε για τα πάντα… από την ανάγκη του Πακιστάν για ενέργεια, τις αμυντικές δαπάνες της Αμερικής αλλά και την απόφαση της Κίνας να δανείσει χρήματα στη Κούβα για να αγοράσουν ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες.

Ο 83χρονος πρώην ηγέτης της Κούβας έκανε λόγο για το πως η ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Β.Κορέας αλλά και του Ιράν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τελικά ένα παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

 Ο κ. Κάστρο προειδοποίησε ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν θα ήταν καταστροφική για την Αμερική. «Το χειρότερο (για την Αμερική) είναι η αντίσταση που θα αντιμετωπίσουν εκεί, την οποία δεν αντιμετωπίζουν στο Ιράκ», είπε. Το μόνο περίεργο της συνέντευξης ήταν ότι ο Κάστρο δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απελευθέρωση και εξορία των 52 πολιτικών κρατουμένων στην οποία προχώρησε πρόσφατα η Κούβα.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Φιντέλ Κάστρο: