Την πρώτη από αέρος επίθεση κατά των εξεγερμένων στη Βεγγάζη εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, όπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες. Το BBC μεταδίδει ότι στο στόχαστρο βρίσκεται και το αεροδρόμιο στην Μπενίνα.

Εν τω μεταξύ, πυρετός διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στη Νέα Υόρκη, όπου ενδέχεται να εγκριθεί, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ψήφισμα για την ανάληψη δράσης κατά της Λιβύης.

Οι δυτικές χώρες επιθυμούν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, προκειμένου να σταματήσουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη.

Από την πλευρά τους, κάποιες αραβικές χώρες είναι επίσης σύμφωνες με την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αλλά την κάθετη αντίθεσή της έχει εκφράσει η Αίγυπτος, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, χιλιάδες στρατιώτες του Καντάφι, είναι συγκεντρωμένοι στους δρόμους έξω από την πόλη της Βεγγάζης, έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και περισσότερα από δέκα τανκς, ενώ στη Μισράτα, στη δυτική Λιβύη, δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς.

«Ο Καντάφι δεν νοιάζεται ακόμα και αν όλοι οι κάτοικοι της πόλης είναι νεκροί στο τέλος», ανέφερε ένας πολίτης μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNN.