Η έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να προκάλεσε βλάβη στο κύριο κέλυφος της μονάδας ενός αντιδραστήρα του σταθμού, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Η ΙΑΕΑ σημείωσε παράλληλα ότι το κύριο κέλυφος των αντιδραστήρων 1 και 3 φαίνεται ανέπαφο παρά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εκεί.

Η διεθνής υπηρεσία υπογράμμισε επίσης ότι η κατάσταση των αντιδραστήρων στους πυρηνικούς σταθμούς Φουκουσίμα Νταΐνι, Οναγκάουα και Τοκάι είναι ασφαλής και σταθερή.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία που διαχειρίζεται το σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να ρίξει νερό με ελικόπτερο για την ψύξη της δεξαμενής εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα αριθμός 4 του σταθμού εντός δύο ή τριών ημερών.

Την ίδια στιγμή το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα πλοία που φτάνουν για βοήθεια στην Ιαπωνία θα λάβουν θέσεις στη δυτική ακτή του νησιού Χονσού αντί να κατευθυνθούν προς την ανατολική ακτή όπως προγραμματιζόταν λόγω των κινδύνων ακτινοβολίας και ναυσιπλοΐας.