Θα ψάξουν… σπέρμα -κι- από την Ελλάδα οι Αυστραλοί

Η έλλειψη τους ωθεί σε εισαγωγή από τη χώρα μας


ΚΟΣΜΟΣ
10:12
03/03/2011
Θα ψάξουν… σπέρμα -κι- από την Ελλάδα οι Αυστραλοί
1
loading

Σοβαρά προβλήματα έλλειψης... σπέρματος αντιμετωπίζει η Αυστραλία και για να τα διαχειριστεί, οι αρμόδιες αρχές ασκούν πιέσεις ώστε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή του από χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

«Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους
γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες
διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των παιδιών
που ενδεχομένως θα κυοφορήσουν», δηλώνει ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν.
Κατά τον ίδιο, η μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση της εισαγωγής σπέρματος από το εξωτερικό.

Βέβαια η νομοθεσία διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την Αυστραλία και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια. Από κάποιους υποστηρίζεται πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας.

«Έχουμε κατοίκους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ασία, Αραβικές χώρες ή την Ινδία. Κάποια ζευγάρια θέλουν τα παιδιά τους να τους μοιάζουν. Μια λύση θα ήταν, λοιπόν, εισαγωγή σπέρματος από διάφορες χώρες», τόνισε ο Μακμπέν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια από τις χώρες αυτές θα μπορούσε να ήταν και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση αφού  και η έλλειψη δωρητών σπέρματος τις αναγκάζει να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί. Υπολογίζεται πως έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους - σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

Η Λουίζ Τζόνσον, από την αρμόδια επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης της Βικτώριας διευκρινίζει πως το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη δεν σημαίνει αυτόματα πως θα εισαχθεί σπέρμα από την Ελλάδα και διάφορες άλλες χώρες. «Υπάρχουν και πολλά νομικά και άλλα περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν» λέει και προσθέτει: «Πάνω από όλα λαμβάνουμε υπ' όψη τα συμφέροντα του παιδιού που θα γεννηθεί και το δικαίωμά του να γνωρίζει ποιος είναι ο βιολογικός του πατέρας, ακόμα και για λόγους υγείας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Logic

    τέτοιο σπέρμα ......να μην πάει χαμένο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει