Τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί και τα δίκτυα παροχής έχουν διαλυθεί στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP), απευθύνοντας έκκληση για έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή που έχει πληγεί από την πολιτική αναταραχή.

Το WFP σχεδιάζει μια έκτακτη επιχείρηση 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων (28 εκατομμυρίων ευρώ) για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Τυνησία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το WFP.

«Είχα γύρω μου δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τη βία. Είναι σαφές ότι ο κόσμος οφείλει να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να εμποδίσει μια τραγωδία στο εσωτερικό της Λιβύης», δήλωσε η διευθύντρια του WFP Ζοζέτ Σιράν, η οποία επισκέφθηκε χθες τη μεθόριο μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης.

«Καλούμε ολόκληρο τον κόσμο να προσφέρει την άμεση υποστήριξή του σε αυτό το αίτημα. Ζητούμε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, ιδιαίτερα στη δυτική Λιβύη», σημείωσε.