Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση κλοπής σχεδόν 12 τόνων σοκολάτας KitKat στην Ευρώπη, με τη Nestlé να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, στις 30 Μαρτίου κλάπηκε φορτηγό που μετέφερε 413.793 μπάρες από τη νέα σειρά προϊόντων της, κατά τη διάρκεια μεταφοράς μεταξύ κέντρων παραγωγής και διανομής.
«Πάντα ενθαρρύναμε τον κόσμο να κάνει ένα διάλειμμα με KitKat, όμως φαίνεται πως κάποιοι το πήραν… πολύ κυριολεκτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.
Αρχικά, η είδηση αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία, καθώς πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέθεσαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικη καμπάνια. Ωστόσο, η εταιρεία επανήλθε με νέα ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για διαφημιστικό τέχνασμα» και υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι ο εντοπισμός του κλεμμένου φορτίου.
Στο πλαίσιο αυτό, η KitKat έθεσε σε λειτουργία το ειδικό «Stolen KitKat Tracker», μέσω του οποίου λιανοπωλητές και χονδρέμποροι μπορούν να ελέγχουν αν προϊόντα που διαθέτουν προέρχονται από το κλεμμένο φορτίο, εισάγοντας τον 8ψήφιο κωδικό παρτίδας. Η εταιρεία τούς καλεί να συμβάλουν στον εντοπισμό των κλεμμένων προϊόντων, δίνοντας οδηγίες για τη χρήση του σχετικού λογισμικού και προτρέποντάς τους να σκανάρουν τις σοκολάτες, τονίζοντας: «Βοηθήστε μας να τις βρούμε».
Help us find them. Use the Stolen KitKat Tracker. Link in bio. pic.twitter.com/VLknwiHbGf
— KITKAT (@KITKAT) April 1, 2026
Η υπόθεση έχει γίνει viral, με χρήστες να σχολιάζουν με χιούμορ αλλά και έκπληξη την πρωτοφανή κλοπή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των προϊόντων βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το moneycontrol.com.
this is like if you planned a grand theft auto heist and the crew was made up entirely of children https://t.co/laKzS8g6CL
— doomer (@uncledoomer) March 28, 2026