Ο Αυστριακός αθλητής extreme sports, Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ, που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το άλμα του από τη στρατόσφαιρα, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με παραπέντε στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που αναμεταδίδει το Euronews, ο 56χρονος πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από την Αδριατική ακτή, έχοντας απογειωθεί από την περιοχή του Φέρμο.
Φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του παραπέντε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και συνετρίβη.
Ένας τουρίστας είδε το ατύχημα και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.
Ο Μπάουμγκαρτνερ έπεσε μέσα σε μια πισίνα κάμπινγκ και κατέληξε πάνω σε μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν ακόμη στον αέρα.
Λίγες ώρες πριν από το δυστύχημα, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Instagram Story του, με τη λεζάντα: «Too much wind» («Πολύς αέρας»).

Ο Μπάουμγκαρτνερ είχε αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στα εντυπωσιακά του επιτεύγματα. Η πιο διάσημη —και ίσως πιο τολμηρή— στιγμή της καριέρας του ήταν το άλμα από τη στρατόσφαιρα, το 2012. Τότε, πήδηξε από ύψος περίπου 39 χιλιομέτρων, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση, φτάνοντας ταχύτητα 1.342,8 χιλιομέτρων την ώρα.