Μαχητές της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) απελευθέρωσαν έναν πολιτικό κι έναν πεζοναύτη που κρατούσαν ομήρους, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Οι αντάρτες παρέδωσαν τους δύο ομήρους σε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και την Πιεδάδ Κόρδομπα, μια αριστερή Κολομβιανή πολιτικό, πρώην μέλος της Γερουσίας, που πέταξαν με ελικόπτερο της Βραζιλίας σε τοποθεσία στις ζούγκλες του νότου όπου κρατούνταν. Η ακριβής τοποθεσία δεν δημοσιοποιήθηκε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι FARC είχαν απελευθερώσει άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο, τον Μάρκος Μπακέρο, που είχε απαχθεί τον Ιούνιο του 2009.

 Κατά πληροφορίες εγχώριων ΜΜΕ αύριο Κυριακή οι αντάρτες αναμένεται να απελευθερώσουν άλλους δύο ομήρους, τον Γκιγιέρμο Σολόρσανο, που είχε απαχθεί τον Ιούνιο του 2007, και τον Σαλίν Σανμιγκέλ, που είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών τον Μάιο του 2008. Οι αντάρτες εξακολουθούν να κρατούν άλλους περίπου 18 αστυνομικούς και στρατιωτικούς ως ομήρους, ορισμένοι εκ των οποίων παραμένουν αιχμάλωτοι για πάνω από μια δεκαετία.