Δεν εποφθαλμιά την εξουσία η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, παρά τις εκκλήσεις της για την άμεση αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο Μοχάμεντ Μούρσι, υψηλόβαθμο στέλεχος του αντιπολιτευόμενου κινήματος τόνισε ότι «η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν επιζητά την εξουσία. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε προς το παρόν. Δεν μπορούμε να είμαστε η κυρίαρχη δύναμη». Η οργάνωση δεν θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο όταν γίνουν προεδρικές εκλογές και το μόνο που ζητά είναι η απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Ο Μούρσι ξεκαθάρισε ότι η πρόσφατη εξέγερση στην Αίγυπτο δεν υποκινήθηκε από έναν άνθρωπο, ένα κόμμα, ή μια οργάνωση. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι καθοδήγησε το πλήθος», είπε.

Η Αδελφότητα, η οποία έχει κηρυχθεί εκτός νόμου εδώ και πέντε δεκαετίες, συμμετέχει, μαζί με άλλες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στο διάλογο με το καθεστώς που ξεκίνησε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της χώρας, Ομάρ Σουλεϊμάν.
Ωστόσο, ο Μούσρι κατήγγειλε ότι από το διάλογο αυτό φαίνεται να λείπει η «σοβαρότητα» και ότι κάποιες πλευρές «φαίνεται να νομίζουν ότι πρόκειται για μονόλογο».