Νέα επίθεση κατά των εισαγγελέων του Μιλάνου εξαπέλυσε χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μία προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη πως είναι «αθώος» και όλοι οι άλλοι «ένοχοι».

Σε διάγγελμά του, χθες βράδυ, ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν πρόκειται να καταθέσει στην εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, διότι θεωρεί ότι πρέπει να κριθεί από το δικαστήριο της πόλης Μόντζα (κοντά στην οποία βρίσκεται η βίλα του) ή από ειδικό «Δικαστήριο Υπουργών».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πάντως επίσης η δήλωση του «Καβαλιέρε» ότι «οι κοπέλες που ανακρίθηκαν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης με επικίνδυνους εγκληματίες, μεθόδων που χρησιμοποιούνται, συνήθως, σε επιχειρήσεις κατά της μαφίας. Μια ασυνήθιστη και βίαιη διαδικασία, που παραβιάζει το κράτος δικαίου και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».

Απαντώντας στις αιτιάσεις Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος του Ιταλικού Συνδέσμου Δικαστικών, Λούκα Παλαμάρα σημείωσε: «Οι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των δικαστικών από μέρους πολιτικών ιθυνόντων δεν έχουν θετικό αντίκτυπο ούτε στην σοβαρότητα των θεσμών, ούτε στην υπερίσχυση της αλήθειας».

Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο «Καβαλιέρε» έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλη την δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που διαθέτει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Canale 5 η Ρούμπι-Καρίμα, που δήλωσε ότι «δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές με τον ιταλό πρωθυπουργό», ο οποίος , αντιθέτως, «την βοήθησε χωρίς αντάλλαγμα», πρόκειται να εφαρμοσθεί ένα νέο «επικοινωνιακό πρωτόκολλο».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο» τα τρία τηλεοπτικά κανάλια του «ομίλου Μπερλουσκόνι», θα βασισθούν, στο εξής «φύλλο πορείας»: αυστηρή κριτική στο έργο των δικαστικών, προβολή των «ανθρώπινων ιστοριών» των νέων γυναικών που πήραν μέρος στα δείπνα της βίλας του Άρκορε, και πνευματώδης, «χαϊδευτική» σάτιρα των προσωπικών προτιμήσεων του «Καβαλιέρε» και των στενών του συνεργατών.

Σχετικά, όμως, με τις τελευταίες δηλώσεις της Ρούμπι Καρίμα, από την εισαγγελία του Μιλάνου, διαρρέει ότι «πρόκειται για έρευνα που δεν βασίζεται σε κοσμικά σχόλια για ροζ ιστορίες, αλλά σε απτά στοιχεία και αποδείξεις».