«Προχωρούμε νηφάλιοι. Μιλάμε για γιορτές με τριάντα άτομα, με μουσικούς, σερβιτόρους, τραγουδιστές, άνδρες της σωματοφυλακής. Δεν συνέβη ποτέ τίποτα το περίεργο, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ανύπαρκτα». Αυτό απάντησε χθες βράδυ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έρευνα σε βάρος του περί εκπόρνευσης ανηλίκων.

Τόνισε δε κατηγορηματικά ότι «δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί» και αντιθέτως «το διασκεδάζει»…

Στο μεταξύ, διαμέσου των δικηγόρων του και βουλευτών του κόμματός του, έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να καταθέσει στην εισαγγελία του Μιλάνου, από την στιγμή που τη θεωρεί αναρμόδια. Πιστεύει, αντιθέτως, ότι πρέπει να κριθεί από «ειδικό δικαστήριο». Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, απαντά όμως, ότι σε αυτή την περίπτωση το «Δικαστήριο Υπουργών» δεν είναι αρμόδιο, διότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμπλέκεται σε υπόθεση που δεν σχετίζεται άμεσα με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πάλι, το όλο «σκάνδαλο Ρούμπι», θέτει και ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια: όπως προκύπτει από πολλές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αρκετές κοπέλες, είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην βίλα του Άρκορε, χωρίς να δώσουν, ούτε την αστυνομική τους ταυτότητα ή να τους ζητηθεί το ονοματεπώνυμό τους.

Όσο για τα πρόσωπα που μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις καλλονές οι οποίες φέρονται να επισκέπτονταν τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, υπάρχει ένα «μακρύ, κοινό νήμα»: ένας επιχειρηματίας από την Νότια Ιταλία, που είχε έλθει σε επαφή με την Πατρίτσια Ντ’ Αντάριο και φέρεται, τώρα, να έχει σχέση και με τις συναναστροφές της Ρούμπι Καρίμα. Πρόκειται για το «νήμα Ντ’ Αντάριο», που, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, συνδέει, πιθανώς, την πρώτη συνοδό που είχε αποκαλύψει τις συναναστροφές της με τον «Καβαλιέρε», με τη νέα σειρά καλλονών που εμπλέκονται στην έρευνα του Μιλάνου.

Για σήμερα το βράδυ, έχει προγραμματισθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας, κατά του ιταλού πρωθυπουργού και των χειρισμών του, ενώπιον του Προεδρικού Μεγάρου. Στους διοργανωτές, το λεγόμενο κίνημα του «μωβ λαού», που δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο και νιώθει «αγανακτισμένο» με τους χειρισμούς του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.