Δικαστήριο στη Ρωσία επέβαλε πρόστιμο σε έναν κάτοικο της Μόσχας, γιατί θεωρήθηκε πως τα μαλλιά του είναι βαμμένα «στα χρώματα της Ουκρανίας», κάτι που αποτελεί δυσφήμιση για το κράτος και κυρίως για τον στρατό.

Ο 25χρονος Στανισλάβ Νετέσοφ θα κληθεί να πληρώσει 50.000 ρούβλια (553 δολάρια), με τον ίδιο να προσκομίζει στη δίκη στοιχεία με βάση τα οποία τα μαλλιά του είχαν το συγκεκριμένο χρώμα χρόνια πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

«Δεν στηρίζω την Ουκρανία, ούτε τον στρατό. Τα μαλλιά μου είναι βαμμένα σε αυτά τα χρώματα χρόνια πριν ξεκινήσει ο πόλεμος», ανέφερε σε δήλωση που δημοσίευσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η υπόθεση εναντίον του Μοσχοβίτη ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστους καθώς επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του αργά το βράδυ.

Οι δράστες έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο και τον γρονθοκόπησαν σπάζοντας του ένα του δόντι, είπε ο Νετέσοφ στη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, που παρακολουθεί την καταστολή φωνών που επικρίνουν το Κρεμλίνο και όσους στοχοποιούνται επειδή εναντιώνονται στον πόλεμο.

Όταν ο 25χρονος πήγε στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση, οι αστυνομικοί είδαν τα μαλλιά του και τον κατηγόρησαν με βάση τη νομοθεσία περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το Mediazona.