Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα «απερίφραστο ψέμα» για να δικαιολογήσει τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα, μεταξύ των οποίων η απέλαση του Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου στη Βρετανία, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία, και η απώλεια του διπλωματικού καθεστώτος αρκετών ρωσικών ιδιοκτησιών στο βρετανικό έδαφος.

«Το Λονδίνο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα απερίφραστο ψέμα για να δικαιολογήσει τις αντιρωσικές ανακοινώσεις του της 8ης Μαΐου», τόνισε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόταν σε μια υπόθεση κατά την οποία η Βρετανία κατηγόρησε τον περασμένο μήνα έναν άνδρα για φερόμενη ως εχθρική κρατική δραστηριότητα που είχε στόχο να ωφελήσει τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της στρατολόγησης που φέρεται να γινόταν άλλων ατόμων για εμπρηστική επίθεση σε εμπορική ιδιοκτησία που συνδέεται με την Ουκρανία στο Λονδίνο.

θα απαντήσουμε «σκληρά» στη Βρετανία

«Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει το Λονδίνο ότι οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια θα λάβει μια αναπόφευκτη αντίστοιχη απάντηση. Η απάντησή μας θα είναι σκληρή και μετρημένη», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας, θα αφαιρέσει το διπλωματικό καθεστώς από ορισμένα ακίνητα και θα περιορίσει τη διάρκεια των θεωρήσεων εισόδου στα ρωσικά διπλωματικά διαβατήρια.

Πηγή: ΑΠΕ