Μια γυναίκα διεκδικεί επάξια τον χαρακτηρισμό «η χειρότερη μητέρα του κόσμου», γιατί απήγαγε την κόρη της, κρατώντας το παιδί σε άθλιες συνθήκες, ώστε να εισπράξει την αμοιβή των 58.000 ευρώ, ενώ σύναπτε αποκλειστικά σχέσεις με παιδόφιλους.

Η πρώην καθαρίστρια Karen Matthews έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο στις 19 Φεβρουαρίου 2008, όταν με λυγμούς μιλούσε στις κάμερες για την εξαφάνιση της 9χρονος κόρης της Shannon από το Dewsbury του West Yorkshire.

Ο Τύπος ονόμασε το κορίτσι δεύτερη «Μαντλίν ΜακΚαν» της Βρετανίας και για 24 ημέρες πραγματοποιήθηκαν διεξοδικές έρευνες με δεκάδες αστυνομικούς, στρατιώτες, εκπαιδευμένα σκυλιά, ελικόπτερα και εθελοντές. Τελικά, εντοπίστηκε σε μια αποθήκη ένα μίλι μακριά από το σπίτι της, αλλά η υπόθεση δεν σταμάτησε. Αντιθέτως, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», σύμφωνα με τη Mirror.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι απαγωγέας ήταν ο Mick, θείος του συντρόφου της Karen, όπου σε συνεννόηση μαζί της απήγαγαν το παιδί, ώστε να εισπράξουν μετά την αμοιβή της αστυνομίας ύψους 58.000 ευρώ. Επίσης, έδεσαν το παιδί με λουρί, ενώ τη νάρκωναν σε καθημερινή βάση για να μην ξυπνήσει και φωνάξει.

Θείος και μητέρα κατέληξαν στη φυλακή για την απαγωγή του παιδιού, ενώ ο σύντροφος της γυναίκας αθωώθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά κρίθηκε ένοχος για κάτι άλλο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών θεωρήθηκε ένοχος και πέρασε από ανάκριση. Εκεί ομολόγησε ότι δεν ήξερε για την απαγωγή, αλλά κατείχε στον υπολογιστή υλικό παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα να οδηγεί κι αυτός πίσω από τα κάγκελα.

Η προβληματική ζωή μετά την αποφυλάκιση

Ο Mick έλαβε τη μεγαλύτερη ποινή και πέθανε στη φυλακή στις 17 Απριλίου 2024 από καρκίνο στο λαιμό, ενώ η Karen καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και εξέτισε τα τέσσερα. Μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ μετά την αποφυλάκιση, ανέφερε ότι πέρασε γρήγορα ο εγκλεισμός, αλλά της «έλειψε το σεξ», ενώ αδιαφόρησε για τα συνολικά επτά παιδιά της που δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.

Στη συνέχεια έκανε περιστασιακές δουλειές, αλλά το 2018 ξεκίνησε να φροντίζει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, λαμβάνοντας ένα παχυλό μισθό σε σχέση με το παρελθόν. Όμως, σε λίγους μήνες έχασε τη δουλειά της, επειδή με βάση την ηλικιωμένη γυναίκα «η Karen έκανε τα γλυκά μάτια στο σύζυγο για να πάρει την περιουσία».

Την επόμενη χρονιά λοιπόν, άνοιξε λογαριασμό σε ιστοσελίδα με sugar babies και γνώρισε τον 72χρονο Eric Anderson, απολαμβάνοντας μια πολυτελή ζωή για πρώτη φορά. Αλλά μετά από λίγους μήνες τον χώρισε και σύναψε σχέση με τον Paul Saunders.

Το νέο ζευγάρι έμοιαζε ευτυχισμένο και αρραβωνιάστηκαν, αλλά χώρισαν σύντομα, γιατί ο Saunders απασχόλησε τις αρχές. Συγκεκριμένα, το 2010 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή για τον βιασμό μιας 15χρονης και μετά το 2020 άνοιξε νέα έρευνα σε βάρος του για κακοποίηση ανηλίκου.

Έκτοτε, η τύχη της Karen Matthews αγνοείται με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε φανατικά θρησκευόμενη και πως δραστηριοποιείται σε αιρέσεις ή αντίστοιχες θρησκευτικές ομάδες που δρουν στη Βρετανία.