Την παραγγελία των επίσημων σερβίτσιων που θα χρησιμοποιηθούν στο βασιλικό γάμο του βρετανού πρίγκιπα Ουίλιαμ και της αρραβωνιαστικιάς του, Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε κινεζική εταιρία, η οποία κατασκευάζει πορσελάνινα σερβίτσια.

Ο όμιλος Guangxi Sanhuan, που εδρεύει στην Μπέϊλιου, μία πόλη που βρίσκεται στη επαρχία της νότιας Κίνας, Γκουανγκτσί, φημίζεται για τα κεραμικά και τα πορσελάνινα σκεύη που κατασκευάζει.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, περισσότερες από 500 εταιρίες απ΄ ολόκληρο τον κόσμο έκαναν προσφορές για την κατασκευή των βασιλικών πορσελάνινων σερβίτσιων.

Η εταιρία καλείται να κατασκευάσει περίπου 16.000 τεμάχια από σερβίτσια πορσελάνης που θα χρησιμοποιηθούν στο γάμο.

Εκπρόσωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν ότι τα προϊόντα που θα κατασκευάσουν θα χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: πιάτα φαγητού, φλιτζάνια του καφέ, πιάτα του γλυκού, αναμνηστική κούπα και αναμνηστικό πιάτο, τα οποία είτε θα χρησιμοποιηθούν στο γαμήλιο δείπνο, είτε θα δοθούν ως αναμνηστικά στους προσκεκλημένους στο γάμο.

Το σχέδιο που θα φέρουν τα σερβίτσια θα είναι μία φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον μέσα σε ένα σχήμα καρδιάς με τις λέξεις «Ουίλιαμ και Κάθριν» γραμμένες από κάτω.