Τρομακτικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που ένα ασθενοφόρο εκρήγνυται ακριβώς αφότου κατέβασε μία 91χρονη ασθενή. Ο David, 69, και η Marilyn Brinklow, 74, έπιναν ένα φλιτζάνι τσάι όταν άκουσαν έναν τεράστιο κρότο και είδαν φλόγες να τυλίγουν τον κήπο τους. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο είχε αποβιβάσει την 91χρονη γειτόνισσα του ζευγαριού, που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι κατόπιν παραμονής της στο νοσοκομείο.

Πλάνα δείχνουν δύο ανθρώπους (πλήρωμα του ασθενοφόρου) να οδηγούν τη γυναίκα στο σπίτι της στο Barton-under-Needwood του Staffordshire, γύρω στη 1.45 μ.μ., στις 14 Μαρτίου. Ένας ανήσυχος περαστικός ειδοποίησε έναν από τους φροντιστές, καθώς είδε καπνό να βγαίνει από τη μηχανή.

Λίγα λεπτά αργότερα το όχημα εκρήγνυται με τέτοια δύναμη που η οροφή του ασθενοφόρου εκτινάσσεται και πετάγεται 15 μέτρα στον αέρα προτού συντριβεί στο γκαράζ του Ντέιβιντ και της Μέριλιν.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες πριν επεκταθούν σε γειτονικές κατοικίες. Το απίστευτο και συνάμα ευτυχές είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι του ζευγαριού, βάζοντας φωτιά στον κήπο τους.

Η Marilyn είπε: «Ήταν σαν ταινία του Χόλιγουντ. Υποφέρω με τα νεύρα μου και δεν μου έκανε καλό. Έχω συνέχεια μνήμες-flashback. Δεν είχε απομείνει τίποτα από το ασθενοφόρο και γινόταν καταιγισμός. Όλα τα κομμάτια του (σ.σ. που ξεχύνονταν) σαν ηφαίστειο, έφευγαν σαν γυαλί και έκαιγαν τον χώρο μας».

«Είναι φρικτό να μιλάμε γι’ αυτό».

Ο συνταξιούχος ξυλουργός, Ντέιβιντ, είπε ότι το σπίτι υπέστη ζημιά από καπνό και το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε στο γκαράζ. «Έσβησε σαν ρωμαϊκό κερί. Σοκαρίστηκα. Ήταν σαν ταινία τρόμου», είπε. «Είναι απίστευτο που δεν σκοτώθηκε κανείς. Η γειτόνισσά μας ήταν στο ασθενοφόρο λίγη ώρα πριν εκραγεί», μεταδίδει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Η ζέστη ήταν τόσο μεγάλη που το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας κυριολεκτικά έλιωσε. Θέλουμε απλώς η ασφαλιστική εταιρεία να βιαστεί, για να μπορέσουμε να επισκευάσουμε το σπίτι μας».

Η ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων ΕΜΕΔ, η οποία παρέχει τη μεταφορά ασθενών, δήλωσε ότι διερευνούν τα αίτια της έκρηξης. Ένας εκπρόσωπος είπε: «Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024, κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης αποβίβασης ασθενών στο Barton Under Needwood, ο κινητήρας του ασθενοφόρου μας πήρε φωτιά. «Δυστυχώς, κάποια από τα γειτονικά ακίνητα υπέστησαν ζημιές, τις οποίες διαχειριζόμαστε τώρα μέσω του ασφαλιστή μας. «Όλα τα ασθενοφόρα μας υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας σε τακτική βάση και η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ασθενών μας και των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε. «Συνεργαζόμαστε στενά με τον κατασκευαστή του οχήματος και έναν ανεξάρτητο σύμβουλο ασφαλείας ως μέρος της συνεχιζόμενης εσωτερικής μας έρευνας».