Τρεις ημέρες μετά την ανεύρεση των οστών ενός γάλλου αγοριού κατά μήκος ενός αλπικού μονοπατιού, όχι μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες, η Αστυνομία βρήκε μερικά από τα ρούχα που φορούσε. Ωστόσο, οι εισαγγελείς λένε ότι το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Εμίλ Σολέιλ τον περασμένο Ιούλιο δεν έχει ακόμη λυθεί.

Ένας πεζοπόρος βρήκε ένα κρανίο και μερικά δόντια το Σάββατο, περίπου 25 λεπτά με τα πόδια από το χωριό όπου εθεάθη για τελευταία φορά. Το κρανίο ταυτοποιήθηκε γρήγορα με το DNA του αγνοούμενου αγοριού.

Τώρα έχουν βρεθεί ένα μπλουζάκι, παπούτσια και σορτς που φορούσε ο Εμίλ την ημέρα που εξαφανίστηκε, διάσπαρτα σε μια μικρή περιοχή περίπου 150 μέτρα από το σημείο όπου βρέθηκαν τα λείψανά του, σύμφωνα με το BBC.

Λεπτομέρειες για το νέο εύρημα έδωσε ο τοπικός εισαγγελέας Jean-Luc Blanchon, ο οποίος δήλωσε ότι ο θάνατος του μικρού Εμίλ παραμένει ανεξήγητος. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν έπεσε θύμα ατυχήματος ή εγκλήματος.

«Αυτά τα οστά από μόνα τους δεν μας επιτρέπουν να πούμε ποια είναι η αιτία του θανάτου του», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Μεταξύ πτώσης, ανθρωποκτονίας ή δολοφονίας, καμία θεωρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πιο πιθανή από κάποια άλλη».

Ο Εμίλ, ο οποίος ήταν δυόμισι ετών, βρισκόταν στο χωριό Haut-Vernet στη νοτιοανατολική Γαλλία για λίγες ώρες όταν εξαφανίστηκε. Η εξαφάνισή του αποτελεί έκτοτε θέμα στη Γαλλία. Είχε πάει να μείνει στο εξοχικό των παππούδων του στο Haut-Vernet, ένα χωριό 25 κατοίκων σε υψόμετρο 1.200 μέτρα στις πλαγιές της οροσειράς Massif des Trois-Evêchés. Τον είδαν για τελευταία φορά οι γείτονες να περπατά στον μοναδικό δρόμο του χωριού με κίτρινο μπλουζάκι και λευκό σορτσάκι στις 17:15 του Σαββάτου 8 Ιουλίου.

Παρά τις μακροχρόνιες και εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του αγοριού. Δύο ημέρες μετά την αναπαράσταση της εξαφάνισής του την περασμένη Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν 17 άτομα, μια ντόπια γυναίκα που περπατούσε λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από το Haut-Vernet έπεσε πάνω σε κάποια από τα λείψανά του.
«Αυτή η σπαρακτική είδηση ήταν φοβερή και έχει έρθει η ώρα για πένθος, περισυλλογή και προσευχή», ανέφεραν οι γονείς του παιδιού σε ανακοίνωσή τους.

Το κρανίο του παιδιού στάλθηκε για ανάλυση από ιατροδικαστικές ομάδες. Σκύλοι ανιχνευτές, στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες ερεύνησαν την περιοχή για περισσότερα στοιχεία. Ο Jean-Luc Blanchon δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι το κρανίο είχε υποστεί «μικρά κατάγματα και ρωγμές» μετά τον θάνατο του παιδιού, ενώ έχει και δαγκώματα από ένα ή περισσότερα ζώα.

«Κανένα τραύμα δεν έχει παρατηρηθεί [στο κρανίο] προθανάτια», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήταν σαφές ότι τα λείψανα δεν είχαν θαφτεί στο έδαφος.

Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι γιατί το κρανίο και τα ρούχα του αγοριού δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα. Τα υπόλοιπα λείψανά του δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Μια εκπρόσωπος της γαλλικής στρατιωτικής αστυνομίας έχει ήδη προτείνει ότι τα οστά θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί εκεί από κάποιον άνθρωπο ή ζώο, ή να έχουν μετακινηθεί από τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Ή θα μπορούσαν να μην είχαν παρατηρηθεί καθόλου κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ερευνών στην περιοχή το περασμένο καλοκαίρι.