Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ στον οικισμό Βερνέτ της Γαλλίας. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τον δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει πως τελικά τα οστά του αγοριού βρέθηκαν 90 μέτρα από το σπίτι των παππούδων του κι όχι 3 χλμ. μακριά, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ο Φρανσουά Μπαλίκ ανέφερε στη «Le Figaro» πως τα οστά βρέθηκαν «σε ένα μονοπάτι ανάμεσα στην εκκλησία και ένα παρεκκλήσι του οικισμού».

Ορειβάτες ανακάλυψαν τα οστά του δύο ετών, Εμίλ Σολέ, κοντά στο απομονωμένο οικογενειακό σπίτι από όπου εξαφανίστηκε πριν από 8 μήνες. Μια πηγή δήλωσε στην «Daily Mail» ότι βρέθηκε μόνο ένα μέρος του σώματος, με μερικά οστά και το κρανίο να ανακτώνται.

Ενώ μια κύρια πηγή έρευνας είπε ότι τα οστά του Εμίλ βρέθηκαν στην ύπαιθρο, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, ο δήμαρχος είπε ότι βρέθηκαν εντός των ορίων της κοινότητας.

Ο κ. Μπαλίκ είπε ότι η περιοχή όπου βρέθηκαν το κρανίο και τα οστά του Εμίλ είχε προηγουμένως «εξεταστεί προσεκτικά από τις Αρχές», υπονοώντας ότι από τότε μεταφέρθηκαν πίσω στο χωριό. «Είναι απίθανο τα ζώα να φέρουν ανθρώπινα υπολείμματα πίσω στο χωριό όταν κάποιος εξαφανιστεί», είπε και συνέχισε: «Αυτό οδηγεί στη θεωρία ότι ένα άτομο μπορεί να έχει φέρει τα υπολείμματα του Εμίλ πίσω, και πιθανώς πολύ πρόσφατα», πρόσθεσε.

Ο Εμίλ Σολέ εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2023 όταν οι γονείς του τον άφησαν στο εξοχικό των παππούδων του για τον προσέχουν κι έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες τον είχαν δει σε κεντρικό δρόμο μαζί με τον παππού του.

Η Αστυνομία έκλεισε τον οικισμό στις 27 Μαρτίου για όλους εκτός από τους ερευνητές και τους κατοίκους, και οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ, ενώ οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα εντοπισμένα υπολείμματα.

Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Μια πηγή είπε στο ίδιο μέσο: «Γίνεται ανάλυση των οστών του στην προσπάθεια να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου. Τα δόντια του νεκρού έχουν επίσης ανακτηθεί, αλλά κάποια άλλα μέρη του σώματος έχουν χαθεί. Τα drones και οι σκύλοι ανιχνευτές διασχίζουν ολόκληρη την εξοχή προσπαθώντας να βρουν περισσότερα στοιχεία. Μπορεί τα υπόλοιπα οστά να τα πήραν άγρια ζώα, αλλά καμία θεωρία δεν αποκλείεται», πρόσθεσε η πηγή.