Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας «Latam Airlines», με αφετηρία το Σίδνεϊ και προορισμό τη Χιλή, μέσω Όκλαντ, με 50 εξ αυτών να τραυματίζονται από «ισχυρή ανατάραξη».

Το περιστατικό, σύμφωνα με διεθνή μέσα, φέρεται να προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα του Boeing 787.

Μια επιβάτιδα περιέγραψε ως «μικρή σύντομη βουτιά» όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όπως ανέφερε, «ήμουν στο παρελθόν αεροσυνοδός και αυτή ήταν η πρώτη φορά που όλο το αεροπλάνο ήταν σαν να πάγωσε».

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Όκλαντ, 50 επιβαίνοντες χρειάστηκαν παροχή βοήθειας από διασώστες με έναν εξ αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση και 13 ακόμα να διακομίζονται σε νοσοκομεία.

«Οι διασώστες των ασθενοφόρων αξιολόγησαν την κατάσταση 50 τραυματιών, ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά, και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο Τζέραρντ Κάμπελ της νεοζηλανδικής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στη νεοζηλανδική εφημερίδα «New Zealand Herald» της LATAM Airlines, η οποία έχει την έδρα της στη Χιλή, «τεχνικό πρόβλημα» προκάλεσε μια «ισχυρή κίνηση» κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ όπως ήταν προγραμματισμένο. Λόγω του περιστατικού ορισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος επηρεάστηκαν. Τους παρασχέθηκε άμεση βοήθεια και η κατάστασή τους είτε αντιμετωπίστηκε είτε αξιολογήθηκε στο αεροδρόμιο. Η Latam ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση και τους τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν στους επιβάτες και τονίζει ότι παραμένει δεσμευμένη στο θέμα της ασφάλειας ως προτεραιότητα», δήλωσε σε τοπικά μέσα εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Η Boeing και η LATAM Airlines δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters σχετικά με τα αίτια και το είδος του περιστατικού.