Στα άκρα βρίσκεται η σχέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Εκρέμ Ιμάμογλου ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας στράφηκε κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας πως η εκλογή του ήταν λάθος.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (28/2) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε μιλώντας για τον Εκρέμ Ιμάμογλου: «Δεν ξέρω πώς, αλλά έγινε κάποιο λάθος, και αυτό το άτομο ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα και η Κωνσταντινούπολη πάλι γέμισε σκουπίδια, λακκούβες και λάσπη».

«Αυτή είναι η αντίληψη του Ερντογάν για τη δημοκρατία. Όταν κερδίζει ο ίδιος, είναι η δημοκρατία και η λαϊκή βούληση, όταν κερδίσει κάποιος άλλος, τότε είναι “λάθος”» απάντησε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Tώρα πριν τις εκλογές της 31ης Μαρτίου δημιουργούνται βρώμικες συμμαχίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Μερσίνη και το ξέρουμε αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Εδώ ακύρωσαν τις εκλογές, όμως όπως ο λαός αντιστάθηκε εναντίον των πραξικοπηματιών έτσι και με διαφορά 806.000 ψήφων προστάτευσαν τη δημοκρατία» σημείωσε ο Ιμάμογλου.