Χρειάστηκαν μήνες για να ανακαλύψει ένας άνδρας στη Φλόριντα, που νίκησε τον καρκίνο, την αιτία των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Οι γιατροί στο Τζάκσονβιλ αφαίρεσαν από τη μύτη και τα ιγμόρειά του 150 ζωντανά ζωύφια στο στάδιο της προνύμφης.

Όπως αναφέρει η nypost.com ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, ένιωθε εξαντλημένος και ζήτησε ιατρική βοήθεια, όταν το πρόσωπό του και τα χείλη του πρήστηκαν.

«Άρχισα να έχω αιμορραγία από τη μύτη, συνεχή αιμορραγία από τη μύτη», είπε ο άνδρας σε τοπικό μέσο στη Φλόριντα. «Δεν μπορούσα να σηκωθώ ούτε για να πάω στην τουαλέτα χωρίς να αιμορραγεί η μύτη μου».

Τα πράγματα έγιναν πολύ περίεργα όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

«Όταν πήγα για εξέταση, ο γιατρός μου λέει: “Βλέπω κίνηση”», θυμάται ο άνδρας.

Ο δρ Ντέιβιντ Κάρλσον ανέφερε στο ρεπορτάζ ότι εξέτασε τη μύτη του άνδρα με μια μικροκάμερα και ανακάλυψε δεκάδες ζωύφια που τρέφονταν στο εσωτερικό της μύτης και της κοιλότητας των κόλπων που αποβάλλουν ιστούς. Αυτή ήταν και η αιτία που προκάλεσε τη φλεγμονή.

«Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, υπήρχαν παραλλαγές, αλλά οι μεγαλύτερες ήταν τόσο μεγάλες όσο το νύχι του μικρού δαχτύλου του χεριού μου», είπε ο Κάρλσον για τα αηδιαστικά παράσιτα.

«Υπήρχαν ορισμένες προνύμφες μέσα στη μύτη που έτρεχαν και αναζητούσαν μέρη για να τραφούν και άλλες που είχαν τρυπώσει στον ιστό», συμπλήρωσε.

Ο Κάρλσον είπε ότι η ομάδα του προσπάθησε να αφαιρέσει τα ζωύφια με αναρρόφηση, αλλά δεν κατέστη εφικτό κι έτσι χρησιμοποίησε διαφορετικά όργανα για να τα ξεριζώσει. «Αυτοί οι μικροί “κακοποιοί” δεν ήθελαν να βγουν από εκεί», σημείωσε ο Κάρλσον.

Η ιστοσελίδα μοιράστηκε πλάνα από το χειρουργείο που δείχνουν τα φρικιαστικά ζωύφια να σέρνονται μέσα στο πρόσωπο του άνδρα, καθώς και την εξαγωγή τους, που προκαλούν αναγούλα.

«Ήταν ακριβώς πάνω στη βάση του κρανίου του, ακριβώς κάτω από τον εγκέφαλο, αν είχαν περάσει λίγο πιο πάνω θα μπορούσαν να τον έχουν σκοτώσει», εξήγησε ο Κάρλσον.

Τα ανατριχιαστικά ζωύφια εστάλησαν σε επιδημιολόγο για ταυτοποίηση.

«Ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που χειρίζομαι τα ψάρια», είπε στο First Coast News ο ασθενής.

«Πριν, ξέπλενα τα χέρια μου στο ποτάμι, τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιώ καθαριστικό και να μην αγγίζω τη μύτη με το χέρι μου», συμπλήρωσε.

Ο Κάρλσον είπε ότι στη μακρά καριέρα του ως ειδικός σε αυτιά, μύτη και λαιμό δεν είχε συναντήσει παρόμοια περίπτωση.

Η σπάνια πάθηση ονομάζεται ρινική μυίαση, η οποία είναι η προσβολή από προνύμφες μύγας.

Ο ασθενής από τη Φλόριντα είχε αφαιρέσει έναν καρκινικό όγκο από τη μύτη του πριν από 30 χρόνια.

Αυτό σήμαινε ότι είχε ανοιχτούς χώρους στη ρινική του κοιλότητα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Η πρόθεση δεν είναι να δημιουργήσουμε υστερία στον κόσμο, αλλά όποιος έχει ανοσοποιητικό σύστημα που είναι σε κίνδυνο μπορεί να κινδυνεύσει από μη φυσιολογικές λοιμώξεις», δήλωσε ο Κάρλσον στο First Coast News.

«Αν πρόκειται να βρεθείτε σε ένα βρόμικο περιβάλλον, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας», συμπλήρωσε κλείνοντας.