Ένα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο απαθανατίζει απελπισμένους λουόμενους να προσπαθούν με τα χέρια τους να ανασύρουν ένα κοριτσάκι που είχε παγιδευτεί σε μια τρύπα από άμμο σε παραλία της Φλόριντας. Δυστυχώς, το παιδί βρήκε τραγικό θάνατο.

Το κορίτσι, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 7 ετών, είχε σκάψει μια τρύπα βάθους 1,5-2 μέτρων περίπου σε μια παραλία στο Lauderdale-by-the-Sea στο Fort Lauderdale γύρω στις 3 μ.μ. την Τρίτη, όταν σε εκείνη υποχώρησε και ένα 7χρονο αγόρι, όπως ανέφερε το «NBC Miami».

Το βάρος της άμμου έθαψε εντελώς το κορίτσι, ενώ το αγόρι θάφτηκε μέχρι το στήθος του.

Το βίντεο του «CBS Miami» έδειξε τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στην παραλία να σκάβουν, προσπαθώντας να βγάλουν το παγιδευμένο κορίτσι από την τρύπα της άμμου. Οι Αρχές, που έφτασαν στο σημείο, φαίνεται να χρησιμοποιούν φτυάρια και σανίδες για να απομακρύνουν την άμμο από την τρύπα, καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στο κορίτσι κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

«Ήταν ένα αδιανόητο δυστύχημα», είπε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διάσωσης της παραλίας Pompano, Sandra King, στη «Miami Herald». Η King είπε ότι το κορίτσι είχε σταματήσει να αναπνέει μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

Οι διασώστες προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, ενώ τη μετέφεραν εσπευσμένα μαζί με το αγόρι στο Ιατρικό Κέντρο Υγείας Broward. «Ωστόσο, η κοπέλα διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή κατά την άφιξη της εκεί», επιβεβαίωσε η King. «Διεξήγαμε τεχνικές που σώζουν ζωές, για να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τον σφυγμό της και δεν ανέκαμψε ποτέ. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο», είπε η Κινγκ. Το αγόρι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν τα παιδιά ήταν ντόπιοι ή τουρίστες που επισκέπτονταν την παραλία. Η ταυτότητά τους αυτή τη στιγμή αποκρύπτεται λόγω της ηλικίας του θύματος. Ένας μάρτυρας μοιράστηκε ένα βίντεο με το αγόρι να απομακρύνεται βιαστικά από τους πρώτους ανταποκριτές, αφού το τράβηξαν από την τρύπα της άμμου, σύμφωνα με το NBC Miami. Παράλληλα, παραμένει ακόμα ασαφές το πόση ώρα το κορίτσι ήταν παγιδευμένο κάτω από την άμμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά έσκαβαν την τρύπα με μερικούς ενήλικες προτού καταρρεύσει.

Η έρευνα για το πώς συνέβη η μοιραία κατάρρευση βρίσκεται σε εξέλιξη. Το περιστατικό συνέβη περίπου 4 μίλια μακριά από το Chase Stadium, το γήπεδο της ομάδας Inter Miami CF.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το 1997 έως το 2007, σύμφωνα με μια έκθεση στην «New England Journal of Medicine», υπήρξαν 52 περιπτώσεις ανθρώπων που θάφτηκαν σε τρύπες στην άμμο, εκ των οποίων οι 31 πέθαναν. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 3 έως 21 ετών.