Μια όμορφη νύφη από την επαρχία Gansu της Κίνας δεν ήταν και τόσο χαρούμενη στον γάμο της, ως είθισται φυσιλογικά για τις νύφες. Και αυτό επειδή την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν άνδρα που μετά βίας γνώριζε.

Σύμφωνα με το nypost.com, η γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής δεν άφηνε τον γαμπρό να της κρατήσει το χέρι ούτε και να τη βοηθήσει με το περίτεχνο νυφικό της. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι το ζευγάρι είχε συναντηθεί μόνο μερικές φορές πριν από τον γάμο τους, που έγινε την Τρίτη (16/01). Η γυναίκα φέρεται να μην είχε άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τα τοπικά έθιμα.

Σε ένα βίντεο από τη γιορτή που ακολούθησε, η νύφη φαίνεται να πνίγει τα δάκρυά της, καθώς φορά ένα υπέροχο νυφικό και ένα κεντητό πέπλο. Τα αποσπάσματα προκάλεσαν τη λύπη των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με κάποιους από αυτούς να σχολιάζουν: «Μακάρι να ήταν δάκρυα χαράς» και «Αν δεν αγαπάς κάποιον, δε χρειάζεται να παντρευτείς».

«Τι είδους έθιμο είναι αυτό; Αν δεν σας αρέσει να σας αναγκάζουν να παντρευτείτε, γιατί συμβαίνει αυτό; Αν δεν σας αρέσει, απλώς τρέξτε μακριά», συμβούλευσε ένας άλλος.

@hypemalaysia

Bride in Gansu, China grieves on her wedding day as she struggles to accepts her arranged marriage and new husband.

♬ original sound – Hype Malaysia – Hype Malaysia

Οι γάμοι στην Κίνα

Παλαιότερα στην Κίνα, οι κανονισμένοι γάμοι ήταν συνηθισμένοι. Ένας από τους όρους ήταν πως τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός έπρεπε να συναινέσουν στο γάμο, όμως αυτό άλλαξε μετά την ψήφιση του Νέου Νόμου περί Γάμου το 1950.

Ο γάμος, συνολικά, δεν είναι τόσο δημοφιλής στην Κίνα, προκαλώντας ανησυχίες για δημογραφική κρίση. Το 2022, η Κίνα κατέγραψε 6,83 εκατομμύρια γάμους, ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που άρχισαν να δημοσιεύονται αυτά τα στοιχεία το 1986.

Ο μέσος όρος ηλικίας πρώτου γάμου στην Κίνα το 2020 ήταν τα 28 έτη, όπως σημειώνεται στο μέσο, ενώ την προηγούμενη δεκαετία ήταν τα 24. Μάλιστα, στους νεαρούς που παντρεύονται προσφέρονται χρηματικές ανταμοιβές, για να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση.