Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Αϊόβα τη Δευτέρα, κάνοντας ένα κρίσιμο βήμα για να διεκδικήσει εκ νέου την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια σαρωτική νίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει το 51,1% των ψήφων.

Με την εμπορευματοποίηση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ ασχολείται σε άρθρο του το CNN, κάνοντας εκτενές ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν βρει πρωτότυπες και ιδιαίτερα… προχωρημένες ιδέες, για να βγάλουν χρήματα.

Ανάρπαστα έχουν γίνει, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες T- shirts, φιγούρες, καπέλα και σημαιάκια με τον Τραμπ. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι πιο «ψαγμένοι» έμποροι, με τολμηρές ιδέες, που πουλάνε στα μαγαζιά τους ακόμα και ασημένια μεταλλικά γεννητικά όργανα του…Τραμπ. Η τιμή τους, βέβαια, είναι που τα κάνει να μην ξεπουλάνε καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μικρό μέγεθος κοστίζει 75 δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο 125 δολάρια.

Στο «Boones Mill» της Βιρτζίνια μπορεί κανείς να θαυμάσει το εύρος της ανθρώπινης δημιουργικότητας σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. «Υπάρχουν καταστήματα με ασημένιους μεταλλικούς όρχεις, που είναι τυλιγμένοι σε προστατευτικό διαφανές πλαστικό», αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN.

«Αυτά είναι τα γεννητικά όργανα του Τραμπ», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Γουάιτι Τέιλορ. «Το μικρότερο σετ κοστίζει 75 δολάρια και το μεγαλύτερο, 125 δολάρια» πρόσθεσε για την τιμή τους.

@cnn

There’s a peeing Trump, a mooning Trump and even silver presidential balls along with the usual hats, T-shirts and flags in this old church, turned into a Trump merch destination. CNN’s Elle Reeve takes a look. #cnn #news #trump #maga #virginia

♬ original sound – CNN

Υπάρχουν δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα, που πωλούν αντικείμενα για τον Τραμπ, τα οποία πολλούς μπορεί και να σοκάρουν. Με στόχο να κάνουν “χρυσές δουλειές”, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προωθούν περίεργα αντικείμενα για τον τέως πρόεδρο, που διεκδικεί εκ νέου το… κατώφλι του Λευκού Οίκου, όπως επισημαίνει το CNN.

«Η οικονομία απασχολεί πολλούς πελάτες», είπε η Μελίντα Γουίλιαμς, μια πελάτισσα. «Φοβούνται πολύ, νομίζω, εξαιτίας του τρόπου που πάνε τα πράγματα» σημείωσε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Ο κόσμος αισθάνεται ότι το σημείο που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή είναι στάσιμο, σαν να μην πάει πουθενά. Και σίγουρα δεν πάει προς θετική κατεύθυνση».

Μια άλλη πελάτισσα, η Mary-Jean Palmer, μίλησε ανοιχτά για την πολιτική και για ποιο λόγο νιώθει ότι οι ποινικές κατηγορίες κατά του Τραμπ ήταν «απλώς εντελώς άστοχες». «Είμαι μια λογική γυναίκα», είπε και πρόσθεσε: «Συχνά αναρωτιέμαι τι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι δημοκράτες; Επειδή δε βλέπω πολλή καλοσύνη. Δε βλέπω πολλή βοήθεια για τη χώρα μας. Και βλέπω πολλή συζήτηση, καμία δράση. Γι’ αυτό Μου αρέσει ο Τραμπ». Πάνω από τον ώμο της είχε μια σχάρα με αυτοκόλλητα, μερικά έγραφαν «Biden γαμ… ».