Αν είχατε μια λέξη για να περιγράψετε το 2023, ποια θα ήταν; Σίγουρα μια από τις λέξεις που ταιριάζει σε αυτή τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της, είναι περιπετειώδης. Άλλωστε, οι φωτογραφίες που αναδείχθηκαν μέσα από τη στήλη, δείχνουν πόσα διαφορετικά -και ίσως αντιφατικά- μεταξύ τους γεγονότα συνέβησαν το 2023.

Πάντως το 2023, καλώς ή κακώς, τα είχε όλα. Από πολέμους και κηδείες, μέχρι γιορτές και ευχάριστα γεγονότα. Ωστόσο, τι συνέβη στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα του 2023;

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Ο ουρανός της πλατείας Κοτζιά γεμίζει φως

Την προηγούμενη εβδομάδα, όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μαγικό θέαμα. Ο ουρανός γέμισε με φωτεινά φαναράκια. Κάθε ένας που βρέθηκε εκεί, άναψε το δικό του φανάρι για να τιμήσει τη «νύχτα των ευχών», ελπίζοντας να εκπληρωθεί η δική του ευχή το 2024.

Ρουμανία: Ο δρόμος γέμισε αρκούδες

Οι δρόμοι στο Moinesti της βόρειας Ρουμανίας γέμισαν με αρκούδες, καθώς έλαβε χώρα η παρέλαση από μέλη της παραδοσιακής αγέλης των αρκούδων. Η παράδοση των αρκούδων που χορεύουν προέρχεται από την προχριστιανική εποχή, όταν οι χορευτές που φορούσαν χρωματιστές στολές ή γούνες ζώων, περιόδευαν από σπίτι σε σπίτι στα χωριά, τραγουδώντας και χορεύοντας για να αποτρέψουν το κακό.

Καλιφόρνια: Το τελευταίο σερφ του χρόνου

Στην παραλία Μανχάταν της Καλιφόρνια, όλοι κοιτούσαν τα πελώρια κύματα να χτυπούν στις ακτές με θαυμασμό. Οι πιο τολμηροί ίσως άρπαξαν τις σανίδες τους και βούτηξαν για να σερφάρουν μια τελευταία φορά, πριν τη λήξη του 2023.

Ινδία: Καλύτερα αγκαλιά

Κουρνιασμένη και αγκαλιασμένη, μια ομάδα μακάκων έχει μαζευτεί προσπαθώντας να προστατευτεί από το κρύο, στην Ινδία.

Βενεζουέλα: Το ρούμι ρέει άφθονο στο άγαλμα του Αγίου Βενέδικτου

Οι πιστοί περιέλουσαν με ρούμι το άγαλμα του Αγίου Βενέδικτου του Παλέρμο κατά τη διάρκεια πομπής προς τιμήν του προστάτη αγίου της Cabimas, στη Βενεζουέλα. Οι ίδιοι μεταφέρουν το άγαλμα του Αγίου Βενέδικτου στην πολιτεία Zulia της Βενεζουέλας.

ΗΠΑ: Περνώντας τα σύνορα για καλό 2024

Ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον, μια τριμελής οικογένεια από το Μεξικό διασχίζει τον ποταμό Ρίο Γκράντε για να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από τη Σιουδάδ Χουάρες. Έχοντας πάρει μαζί τους τα απαραίτητα, κατευθύνονται προς τον φράχτη για να βρουν ένα πέρασμα και να διεκδικήσουν μια ευκαιρία να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

Κίνα: Βόλτα στην παραλία

Νεόνυμφοι στην Κίνα περπατούν στην παραλία κατά το ηλιοβασίλεμα για να βγάλουν τις γαμήλιες φωτογραφίες τους. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεται κανείς το μέλλον του με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Εμείς ευχόμαστε το 2024 να σας βρει γεμάτες ευτυχισμένες στιγμές, τις οποίες θα περνάτε με αγαπημένα πρόσωπα. Καλή χρονιά!