Θερμοκρασιακή διαφορά 83.1°C καταγράφηκε στην Κίνα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, μεταξύ της χαμηλότερης και της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα «μεσολαβούν» 83.1 °C!

«Προφανώς αυτή η διαφορά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές αντιθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ για μια χώρα!», σημειώνει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η πρώτη χιονόπτωση για τον φετινό χειμώνα σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στο Πεκίνο. Η πόλη καλύφθηκε από έναν λευκό μανδύα στη διάρκεια της νύχτας και επικρατούν πολικές θερμοκρασίες την ώρα που ο καιρός στη βόρεια Κίνα αναμένεται ακόμη ψυχρότερος αυτή την εβδομάδα.

Το Πεκίνο συνήθως βλέπει το πρώτο χιόνι της χειμερινής περιόδου από τα τέλη Νοεμβρίου ως τον Φεβρουάριο ή ακόμη και καθόλου.

Περισσότερη χιονόπτωση αναμένεται αυτή την εβδομάδα με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας που εκτιμάται ότι θα πέσει έως και στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Η τελευταία φορά που η κινεζική πρωτεύουσα είχε τόση παγωνιά ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2021, όταν ο υδράργυρος είχε πέσει στους μείον 19,6 βαθμούς Κελσίου.