Η αστυνομία του Ισραήλ υποστήριξε ότι διαθέτει στοιχεία για βιασμούς που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, με θύματα να είναι τόσο γυναίκες, όσο και άνδρες.

Σύμφωνα με το thejc.com, η Yael Sherer, εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης Survivors of Sexual Violence, είπε ότι υπήρχαν στοιχεία και μαρτυρίες μαρτύρων.

Μιλώντας στο BBC Radio Four ανέφερε πως «υπήρξε σεξουαλική βία και βιασμός σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ. Έχουμε λίγους επιζώντες – όχι πολλούς – και των δύο φύλων. Δεν συνέβη μόνο σε γυναίκες, συνέβη και σε άντρες».

«Εκτός από την εύρεση πτωμάτων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν, πολλά από τα πτώματα ήταν ακρωτηριασμένα. Οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, υπάρχουν «περισσότερες από 1.500 συγκλονιστικές μαρτυρίες», με βάση ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας που μίλησε στο κοινοβούλιο του Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται, ότι ερευνητές από το Τελ Αβίβ είχαν κάνει σχετική έρευνα και ανέφερε πως υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες, των οποίο το περιεχόμενο τόσο σκληρό, κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους «με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς».