Ηρωίδα αποκαλούν οι Ισραηλινοί την όμηρο Rimon Kirsht, η οποία την ώρα της απελευθέρωσής της έριξε ένα έντονο βλέμμα σε έναν από τους απαγωγείς της. Το βίντεο με τη συμπεριφορά της 36χρονης κάνει τον γύρο του κόσμου και πολλοί είναι αυτοί που επαινούν και θαυμάζουν την αντίδρασή της.

Η 36χρονη αφέθηκε ελεύθερη την Τρίτη στο πλαίσιο ενός ακόμη γύρου απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς ύστερα από συμφωνία για εκεχειρία με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Τη στιγμή της απελευθέρωσής της, η Kirsht κοίταξε επίμονα έναν από τους ένοπλους απαγωγείς της Χαμάς προτού γείρει το κεφάλι της και απομακρυνθεί, αγκαλιάζοντας τη συμπατριώτισσά της Merav Tal, όπως θα δείτε και στις εικόνες που κυκλοφόρησαν.

«Αυτό το βλέμμα που η Rimon Kirsht έριξε στον τρομοκράτη της Χαμάς», έγραψε στο X ο αναλυτής για θέματα Μέσης Ανατολής Eli Kowaz.

«Εμβληματικό», απάντησε ένας άλλος χρήστης στην ανάρτηση του Kowaz.

«Κοιτάξτε αυτή την ισραηλινή ηρωίδα να περιφρονεί έναν μασκοφόρο τρομοκράτη της Χαμάς», πρόσθεσε ο σεναριογράφος Lee Kern.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Eylon Levy μοιράστηκε επίσης το βίντεο, γράφοντας στη λεζάντα: «Μην τα βάζετε με τις εβραίες γυναίκες!»