Δεκατρείς Ισραηλινοί και 4 Ταϊλανδοί είναι οι όμηροι που απελευθέρωσε το το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2023) η Χαμάς στα πλαίσια της συμφωνίας με το Ισραήλ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Ισραήλ την ώρα που το κονβόι του Ερυθρού Σταυρού περνούσε από τη Ράφα προς την Αίγυπτο για να τους παραδώσει στο Κερέμ Σαλόμ, στο σημείο συνάντησης με τον ισραηλινό στρατό

Από τη μεριά του Ισραήλ θα απελευθερωθούν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ενώ θα επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα σε περισσότερα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι

Οι περισσότεροι από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν απόψε είναι κάτοικοι του κιμπούτς Μπεερί, μια από τις περιοχές του Ισραήλ που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, οι συγγενείς των ομήρων άρχισαν να τους αναγνωρίζουν από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα από την άφιξή τους στο πέρασμα της Ράφα με το κονβόι του Ερυθρού Σταυρού.

  • Σασάν Χαράν, 67 ετών
  • Η κόρη της Άντι Σοχάν , 38 ετών, και τα παιδιά της Άντι Γιαχέλ 3 ετών, και Ναβέχ, 8 ετών.
  • Σίρι Βάις, 53 ετών και η κόρη της Νόγκα Βάις, 18 ετών.
  • Μάγια Ρετζέβ, 21 ετών
  • Χίλα Ρότεμ, 12 ετών
  • Έμιλι Χαντ , 9 ετών
  • Νόμα Ορ, 17 ετών και Άλμα Ορ, 13 ετών
  • Νόαμ Αβιγκντόρι , 12 ετών, και η μητέρα της Σάρον Αβιγκντόρι , 52 ετών

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι Ταϊλανδοί απελευθερώθηκαν με παρέμβαση Ερντογάν

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι η απελευθέρωση των Ταϊλανδών ομήρων από τη Γάζα αποφασίστηκε μετά από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σε απάντηση των προσπαθειών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς ολοκλήρωσε την απελευθέρωση των Ταϊλανδών κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πρόκειται για 4 Ταϊλανδούς εργάτες που απελευθερώθηκαν το Σάββατο και άλλους 10 που απελευθερώθηκαν την Παρασκευη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν άλλοι Ταϊλανδοί μεταξύ των ομήρων που παραμένουν στη Γάζα.