Τι κάνει ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ όταν ανοίγει το smartphone του; Ποιες εφαρμογές κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Μπάρακ Ομπάμα όταν έχει λίγα λεπτά να ξοδέψει στο iPhone του; Αν έχετε και εσείς αυτές τις απορίες, τότε μην ξαφνιαστείτε όταν δείτε πως, τελικά, ο Ομπάμα χρησιμοποιεί κάποιες από τις πιο κοινές εφαρμογές.

Μπορεί ο Ομπάμα να διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ όταν οι πωλήσεις των iPhone ήταν στα ύψη, ωστόσο, δεν του επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί τα κινητά της Apple μέχρι να φύγει από το Οβάλ γραφείο. Αντ’ αυτού, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, χρησιμοποιούσε Blackberry, για λόγους ασφαλείας. Πάντως, του επιτρεπόταν να έχει iPad και laptop.

Τώρα, όμως, ο Ομπάμα είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει και έτσι αποκάλυψε στο ευρύ κοινό ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί πιο πολύ στο iPhone του, σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στο The Verge και τον Nilay Patel, σύμφωνα με το businessinsider.com. Ο Ομπάμα δεν είπε αν χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της Apple ή αν έχει εγκαταστήσει στο κινητό του εφαρμογές, όπως το Gmail, το Outlook ή το Spotify.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα

Παραδέχτηκε, όμως, πως κάποιες από τις πιο χρησιμοποιημένες εφαρμογές του είναι το παιχνίδι «Words With Friends», ένα διαδικτυακό παιχνίδι σαν το Scrabble, και το «NBA League Pass», μια εφαρμογή που δίνει όλες τις πληροφορίες για τους αγώνες NBA. «Αν ρωτάτε ποιες εφαρμογές ανοίγω πιο πολύ από όσο θα έπρεπε, τότε θα έλεγα το ‘’Word With Friends’’. Εκεί νομίζω ότι χαλάω τον περισσότερο χρόνο μου. Ίσως και το ‘’NBA League Pass’’», είπε στη συνέντευξη.

Στην υπόλοιπη συνέντευξη, ο Ομπάμα μίλησε για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, τους κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη και την ελευθερία του λόγου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, είπε ότι μπορεί να είναι καλή για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν πού να αγοράσουν τζιν, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανότατα καλή για να φτιάχνει μουσική για ασανσέρ, αλλά δεν πρόκειται να αντικαταστήσει μουσικός, όπως ο Μπομπ Ντίλαν.