Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον το Σάββατο για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά από μια εβδομάδα μαχών. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” και φώναζαν “κατάπαυση του πυρός τώρα”.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, 30.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Νωρίτερα, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν λάβει μέρος σε τοπικές συγκεντρώσεις το πρωί σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου. Δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σήμερα στο Μπρίστολ, το Λίβερπουλ και την Οξφόρδη, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές βγήκαν και στους δρόμους του Βερολίνου κυματίζοντας σημαίες και απαιτώντας τον τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου που πυροδότησε η θανατηφόρα επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa αναφέρει ότι περίπου 6.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα συμμετέχουν σε μια φιλοπαλαιστινιακή, αντι-ισραηλινή πορεία στους δρόμους του Παρισιού, με ορισμένους να φωνάζουν «Ισραήλ = δολοφόνος». Οι διαδηλωτές στοχοποιούν επίσης τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, φωνάζοντας «Μακρόν, συνένοχος». Μερικοί κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Άμεση κατάπαυση του πυρός». Πανό στο κέντρο της πορείας έγραφε «Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα».

Περίπου 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν και στην Πλατεία Ελευθερίας κοντά στον Λευκό Οίκο για τη μεγαλύτερη φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση της Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια. Οι συμμετέχοντες καλούν για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και κατηγορούν το Ισραήλ για «γενοκτονία» στον θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.

Χιλιάδες συγκεντρώνονται στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, γνωστό πλέον ως Πλατεία Αιχμαλώτων, σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των 242 ανθρώπων που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από το διαμέρισμα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην οδό Azza της Ιερουσαλήμ, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.