Η Σάνι Λουκ, η 23χρονη Γερμανοϊσραηλινή που θεωρήθηκε ότι απήχθη από μαχητές της Χαμάς ενώ συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου, πιθανότατα σκοτώθηκε πριν μεταφερθεί στη Γάζα, δήλωσε η οικογένειά της τη Δευτέρα. Η Ρούθι Λουκ, θεία της 23χρονης, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο τη Δευτέρα ότι ένα θραύσμα από το κρανίο της Σάνι βρέθηκε στο χώρο του ρέιβ πάρτι από εργαζόμενους της ZAKA, μιας οργάνωσης αρωγής που ανέκτησε ιατροδικαστικά στοιχεία μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατό της τη Δευτέρα με ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter.

Λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με μια γυναίκα να είναι μπρούμυτα και σχεδόν γυμνή στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στη Γάζα. Η μητέρα της Λουκ δήλωσε ότι πίστευε ότι ήταν η κόρη της επειδή το άτομο είχε τα χαρακτηριστικά μαλλιά και τα τατουάζ της. Οι New York Times σημειώνουν πως δεν επαλήθευσαν ανεξάρτητα το βίντεο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής είχε αναγνωρίσει το οστό ως προερχόμενο από τη βάση του κρανίου της Σάνι Λουκ και είχε πει ότι το θραύσμα υποδεικνύει τραυματισμό, από τον οποίον η Σάνι θα μπορούσε να έχει επιζήσει. Το Ινστιτούτο δεν σχολίασε στους Times τις εξελίξεις.

«Υποθέτουμε ότι σύρθηκε πάνω στο φορτηγό αφού ήταν ήδη νεκρή», δήλωσε η θεία της στο ισραηλινό ραδιόφωνο. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια πίστευε ότι η πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

«Ίσως μπορεί να μας παρηγορήσει η σκέψη ότι πέθανε γρήγορα και ότι η κακοποίηση του σώματός της έγινε ίσως όταν είχε ήδη φύγει» είπε.

Ο Νισίμ, ο πατέρας της Λουκ, είπε στο Channel 13 ότι είναι χαρούμενος που έλαβε τα νέα γιατί η εναλλακτική θα ήταν χειρότερη. «Είμαι χαρούμενος γιατί αυτό το πράγμα τελείωσε, γιατί ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη», είπε. «Ξέρω πού είναι, δεν είναι ξαπλωμένη σε κάποιο τούνελ κάτω από τη Γάζα, όπου κάθε λεπτό πυροβολούν εναντίον τους και όλη η γη τρέμει και υπάρχει σκόνη και είναι αδύνατο να αναπνεύσει. Ξέρουμε ότι είναι νεκρή, ξέρουμε ότι δεν υπέφερε, ξέρουμε επίσης ότι ένα λεπτό πριν έρθουν οι δολοφόνοι χόρευε, ήταν χαρούμενη με όλους τους φίλους της γύρω της και διασκέδαζε», τόνισε.

Οι New York Times δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν αμέσως με την οικογένειά της για σχόλια.

«Η είδηση του θανάτου της Σάνι Λουκ είναι τρομερή», έγραψε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο X το απόγευμα της Δευτέρας. «Όπως και πολλοί άλλοι, δολοφονήθηκε βάναυσα. Αυτό δείχνει την πλήρη βαρβαρότητα πίσω από την επίθεση της Χαμάς – η οποία πρέπει να λογοδοτήσει. Πρόκειται για τρομοκρατία και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί».

Η αδελφή της Σάνι, Άντι Λουκ, δημοσίευσε μια φωτογραφία της σε ένα Instagram story τη Δευτέρα. «Με απέραντη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αδελφής μου Shani Nicole Louk», έγραψε.