Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, «περισσότερα από 100 στρατιωτικά οχήματα και δύο εκσκαφείς» του ισραηλινού στρατού συμμετείχαν σε αυτή την επιδρομή στη Τζενίν και τον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται εκεί. Η Τζενίν θεωρείται προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και είναι στόχος τακτικών επιδρομών από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού ήταν ηλικίας 23 με 28 ετών, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας. Εννέα ακόμη τραυματίστηκαν.

Drones του ισραηλινού στρατού πετούσαν πάνω από τη Τζενίν στη διάρκεια της επιδρομής, ενώ αναπτύχθηκαν «ελεύθεροι σκοπευτές στα κτίρια» γύρω από το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, ένας τοίχος του περιβόλου του οποίου κατεδαφίστηκε από τους εκσκαφείς του στρατού, σύμφωνα με το Wafa.

Χθες Κυριακή πέντε Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του στρατού του Ισραήλ στη διάρκεια άλλης επιδρομής στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Με βάση αυτή την πηγή, σχεδόν 120 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη ήταν τεταμένη ακόμη και πριν το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, όξυνση της βίας των εποίκων εναντίον Παλαιστινίων και επιθέσεις παλαιστινίων εναντίον εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.

Το Σάββατο ένας 40χρονος Παλαιστίνιος που μάζευε ελιές σκοτώθηκε από Ισραηλινό έποικο σε χωριό που βρίσκεται κοντά σε εβραϊκό οικισμό στην περιοχή της Ναμπλούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον τοπικό δήμαρχο.