Την αύξηση των φορτηγών που θα περνούν στη Γάζα για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια συμφώνησε το Ισραήλ, όπως αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τζο Μπάιντεν με τον Βενιαμίν Νετανιάχου κι ενώ οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις προχωρούν στη Γάζα, συμφωνήθηκε η είσοδος έως και 100 φορτηγών, σε καθημερινή βάση, στην εμπόλεμη ζώνη. 

Εκτιμάται, έτσι, ότι η συμφωνία έγινε ύστερα από από την παρέμβαση Μπάιντεν.

Περισσότερα από 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα σήμερα, σύμφωνα με το Associated Press. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κομβόι φορτηγών από την έναρξη του πολέμου.

Ωστόσο, σύμφωνα με εργαζόμενο σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, η βοήθεια είναι ελάχιστη σε σύγκριση με τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες για να πάρουν αλεύρι και βασικά προϊόντα υγιεινής.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

Στην ανάγκη «να αυξηθεί αμέσως και σημαντικά» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στάθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίο το Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του από την τρομοκρατία, με τρόπο ώστε να προστατεύονται οι άμαχοι.