Το πριν και το μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας αποτυπώνουν δορυφορικές εικόνες της Maxar Techonlogies που δημοσιεύει το Associated Press. Σε αυτές αποτυπώνεται η ανυπολόγιστη καταστροφή στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχει η Χαμάς.

Οι εικόνες δείχνουν το πριν και το μετά τους βομβαρδισμούς στις γειτονιές Izbat Beit Hanoun και Atatra στη βόρεια Γάζα στις 21 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο εκδίκησης στην Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μάλικι από την Χάγη δηλώνοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να συμφωνήσει σε καθολική κατάπαυση του πυρός για να εισέλθει στην Γάζα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.

«Αυτήν την φορά, ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ είναι διαφορετικός. Αυτήν την φορά, είναι πόλεμος εκδίκησης. Κατ’ αρχάς πρέπει να θέσουμε τέλος σε αυτήν την μονομερή επίθεση και στην συνέχεια οφείλουμε να καλέσουμε σε κατάπαυση του πυρός», είπε.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η έκκληση την οποία ετοιμάζονται να απευθύνουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες για «παύσεις» στους βομβαρδισμούς ώστε να γίνει δυνατή η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απαράδεκτη, αφού δεν μπορούν να διασφαλίσουν την πρόσβαση της βοήθειας και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

«Η λύση των δύο κρατών είναι σήμερα περισσότερο εύστοχη από ποτέ», είπε ο Ριάντ αλ-Μάλικι.