Ότι η Παλαιστίνη θα προσφύγει στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου διαμήνυσε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/10), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Γιουσέφ Ντορχόμ.

«Χειρότερο έγκλημα από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, η ανοχή στο έγκλημα αυτό» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής αρχής.

«Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η PLO»

Ο Γιουσέφ Ντορχόμ, ερωτήθηκε σχετικά με τη θέση του απέναντι στη Χαμάς και αν τη θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και αρκέστηκε να απαντήσει πως νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η PLO.

Χαρακτήρισε δε την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ έκανε λόγο για 3.600 νεκρούς αμάχους από την αρχή της τελευταίας κρίσης με το Ισραήλ.

Μεσίστια η σημαία στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα

Η σημαία στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα κυματίζει μεσίστια εις ένδειξη πένθους για τον θάνατο εκατοντάδων ατόμων μετά από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας ενώ πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια και σημειώματα συμπαράστασης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου