Πανικός προκλήθηκε όταν ένας γνωστός YouTuber για τις φάρσες του πυροβολήθηκε στο στήθος από ντελιβερά που δεν του άρεσαν τα… αστεία του. Ο Tanner Cook βρέθηκε στο στόχαστρο αφού πλησίασε τον άνδρα, ο οποίος του είχε ζητήσει τρεις φορές να σταματήσει να τον ακολουθεί. Το περιστατικό συνέβη στο εμπορικό κέντρο στο Sterling, στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ο 21χρονος Tanner Cook, γνωστός για τις φάρσες, έχει το κανάλι Classified Goons στο YouTube.

Μετά τον πυροβολισμό, ο Cook πέρασε αρκετές μέρες στην εντατική αφού μια σφαίρα τρύπησε στομάχι και το συκώτι, αλλά βγήκε από το νοσοκομείο και είναι καλά. Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνεται ο Cook να πλησιάζει τον ντελιβερά, τον 31χρονο Alan Collie, με το τηλέφωνο. Πλάνα δείχνουν τον Collie να απομακρύνεται από τον Cook και να του ζητάει να σταματήσει. Μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα, ο ντελιβεράς βγάζει όπλο και πυροβολεί τον YouTuber. Το περιστατικό προκάλεσε πανικό και οι επισκέπτες έτρεχαν από τον φόβο τους μην γίνουν μαζικοί πυροβολισμοί. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί κρατούσαν τον Collie στο έδαφος και τον συνέλαβαν.

Ο ντελιβεράς μετά τη σύλληψή του κατηγορήθηκε για ένοπλη επίθεση από πρόθεση. Ωστόσο στο δικαστήριο ο Κόλι, ο οποίος κατείχε νόμιμα το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 21χρονο, κρίθηκε αθώος για τη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς υποστήριξε ότι ήταν σε αυτοάμυνα.

Στη δίκη την περασμένη Πέμπτη, οι ένορκοι αρχικά διχάστηκαν για το αν ο Collie ενήργησε σε αυτοάμυνα, αλλά κατέληξε να βγάλει την ετυμηγορία στο τέλος της ημέρας. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για βαριές κακόβουλες κακώσεις, αλλά καταδικάστηκε για εγκλήματα που σχετίζονται με όπλα. Οι δικηγόροι του Collie έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, και ένας δικαστής θα ακούσει επιχειρήματα για το αν θα ακυρώσει ή όχι την καταδίκη του κατηγορουμένου σε ακρόαση που έχει οριστεί για τον επόμενο μήνα. Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και δέκα χρόνια φυλάκισης.