Ένας δολοφονημένος αρχηγός καρτέλ γνωστός ως «El Fatal» θάφτηκε με εκατοντάδες κυνηγετικά όπλα και τουφέκια στο φέρετρό του, ώστε να μπορεί να «οπλιστεί μέχρι τα δόντια στη μετά θάνατον ζωή». Ο Julian Sevillano, ο 39χρονος αρχηγός των «Los Fatales», ήταν μαζί με την 20χρονη κόρη του σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στο Moroche την περασμένη Τετάρτη, όταν έπεσαν ξαφνικά σε ενέδρα ένοπλων, σύμφωνα με το La Nacion.

Και οι δύο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών για τους οποίους ευθύνονται μέλη αντίπαλης συμμορίας, ανέφερε το δημοσίευμα. Οι συγγενείς του Σεβιλιάνο αρνήθηκαν να αφήσουν τα πτώματα στην αστυνομία και αντ’ αυτού τα οδήγησαν για μια μαζική κηδεία την επόμενη μέρα, είπε η El Universo. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον Σεβιλιάνο σε ένα ανοιχτό φέρετρο καθώς οι άνθρωποι σπεύδουν να το γεμίσουν με όπλα για να είναι «οπλισμένος μέχρι τα δόντια στη μετά θάνατον ζωή και να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του», μεταδίδει η New York Post.

Η αστυνομία και ο στρατός του Ισημερινού κινητοποιήθηκαν εν μέσω φημών για πιθανά αντίποινα και συνεχιζόμενης βίας.

Οι ντόπιοι είπαν ότι φαινόταν ότι η αντίπαλη ομάδα είχε παρακολουθήσει τις κινήσεις του Σεβιλιάνο πριν από τη δολοφονία του και ήξερε ότι θα ήταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων εκείνο το πρωί. «Φαίνεται ότι είχαν ακολουθήσει τις κινήσεις του, ο Julián ερχόταν πάντα να πλύνει το αυτοκίνητο το πρωί, οι εχθροί του το εκμεταλλεύτηκαν αυτό», είπε στο El Universo ένας κάτοικος της Mocache που προτίμησε να μην δώσει το όνομά του. Άλλοι ντόπιοι είπαν ότι οι δολοφόνοι ταξίδευαν με μοτοσικλέτα, αλλά έφτασαν στο πλυντήριο αυτοκινήτων για να μην «δημιουργήσουν υποψίες».

Οι τοπικές αρχές πιστεύουν ότι ο Σεβιλιάνο μπορεί να σκοτώθηκε ως αντίποινα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, καθώς ο δολοφονημένος άνδρας είχε ποινικό μητρώο για φόνο.