Μια φρικιαστική αποκάλυψη έκανε η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» που παρουσίασε πως στρατιωτικοί του Ισραήλ ανάγκασαν πέντε Παλαιστίνιες γυναίκες να γδυθούν μέσα στο σπίτι τους και μπροστά στα παιδιά τους στη διάρκεια εισβολής στην κατοικίας τους στη Χεβρώνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 50 στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι οικογένειας στη νότια γειτονιά της Χεβρώνας, στις 10 Ιουλίου. Μαζί με τους στρατιωτικούς υπήρχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως γυναίκες στρατωτικοί υπό την απειλή να αμολήσουν τους σκύλους για να τις κατασπαράξουν ανάγκασαν πέντε γυναίκες να γδυθούν μπροστά στα παιδιά τους και τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Στον απόηχο του περιστατικού, σημειώνει το δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε ότι οι στρατιώτες έκλεψαν χρυσά κοσμήματα και χρήματα από το σπίτι.

Η οικογένεια των γυναικών κατήγγειλε την κλοπή στο ισραηλινό αστυνομικό τμήμα στον οικισμό Κίριατ Άρμπα. Η αστυνομία αρνήθηκε την κλοπή, όμως την επόμενη μέρα τους κάλεσαν να παραλάβουν τον χρυσό, τον όποίο κατάσχεσαν πιστεύοντας ότι ήταν… πυρομαχικά. Ωστόσο τα χρήματα που φέρεται να πήραν, δεν επιστράφηκαν.

Ο Μανάλ Αλ – Τζαμπάρι, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ισραηλινή αριστερή οργάνωση B’Tselem, είπε ότι είχε πρόσφατα τεκμηριώσει 20 περιπτώσεις και ότι υπάρχει σαφής αύξηση στον εξαναγκασμό των Παλαιστινίων γυναικών να γυμνώνονται υπό την απειλή όπλου και σκύλων «ανιχνευτών».

Ο Αλ – Τζαμπάρι ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιες γυναίκες που υπέστησαν αυτή την εμπειρία αρνούνται να μιλήσουν δημόσια, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με μέλη των οικογενειών τους.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε σκοπό να κατασχεθεί όπλο που βρέθηκε μέσα στο σπίτι και ήταν «απαραίτητο να διεξαχθεί η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς τη χρήση καμερών».